MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest...
fot. dolgachov/123RF

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy cukrzyk może jeść mięso grillowane?

Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest związane ze zwiększonym ryzykiem cukrzycy typu 2 (T2D) – tak wynika z badania opublikowanego online w Diabetes Care. Dodatkowo grillowane mięsa często są marynowane, przez co możemy zupełnie nieświadomie spożywać duże ilości cukru.

Zobacz również

System artylerii rakietowej Chunmoo zaprezentowany w Paryżu

O TYM SIĘ MÓWI
System artylerii rakietowej Chunmoo zaprezentowany w Paryżu

Wakacje z WOT ruszają już po raz 5!

Wakacje z WOT ruszają już po raz 5!

Polecamy

Fit kotlety z cukinii z ziemniakami. Świetna alternatywa dla mięsa

Fit kotlety z cukinii z ziemniakami. Świetna alternatywa dla mięsa

Objaw raka, który może się pojawić na twojej pościeli. Zobacz, o co chodzi

TYLKO U NAS
Objaw raka, który może się pojawić na twojej pościeli. Zobacz, o co chodzi

Janusz Pożak o początkach Święta Roweru. „Każdy dostawał nagrodę, np. kilogram cukru”

Janusz Pożak o początkach Święta Roweru. „Każdy dostawał nagrodę, np. kilogram cukru”