Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Te osoby nie muszą opłacać Abonamentu RTV 2024. Na liście nie tylko seniorzy

NOWE
Te osoby nie muszą opłacać Abonamentu RTV 2024. Na liście nie tylko seniorzy

To będą wyjątkowe obchody święta Konstytucji 3 Maja. W Opolu będzie się sporo działo

To będą wyjątkowe obchody święta Konstytucji 3 Maja. W Opolu będzie się sporo działo

Polecamy

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Bezpłatne badania w kierunku osteoporozy dla mieszkańców gminy Skępe

Bezpłatne badania w kierunku osteoporozy dla mieszkańców gminy Skępe

Wyniki meczów 25. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej [27 kwietnia 2024]

Wyniki meczów 25. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej [27 kwietnia 2024]