Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dodatki „E” to stały element przetworzonej żywności....
fot. Michael Abramov/GettyImages

Szkodliwe E-dodatki do żywności. Tym trują nas producenci. Które E mogą szkodzić? Dlaczego nie wszystkie dodatki do żywności są bezpieczne

Dodatki do żywności E

Dodatki „E” to stały element przetworzonej żywności. Niektóre z nich nie są jednak tak bezpieczne, jak dotąd uznawano – i nie chodzi wcale o sztuczne barwniki czy słodziki. Warto wiedzieć, których dodatków unikać.

Zobacz również

Nad zalewem w Małomicach świętowali rycerze św. Floriana

NOWE
Nad zalewem w Małomicach świętowali rycerze św. Floriana

Turyści opanowali Gubałówkę. Najwyżej położona w Polsce plaża przeżywa oblężenie

Turyści opanowali Gubałówkę. Najwyżej położona w Polsce plaża przeżywa oblężenie

Polecamy

Siedem osób poparzonych biopaliwem podczas imprezy. Jedna osoba w stanie ciężkim

Siedem osób poparzonych biopaliwem podczas imprezy. Jedna osoba w stanie ciężkim

Wapń może zwiększać ryzyko sercowe lub je obniżać. Ważne, kiedy go przyjmujesz

Wapń może zwiększać ryzyko sercowe lub je obniżać. Ważne, kiedy go przyjmujesz

Prawnik krytykuje słowa nauczycielki. „Najgłupsza rzecz jaką usłyszałem”

Prawnik krytykuje słowa nauczycielki. „Najgłupsza rzecz jaką usłyszałem”