MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

Przejażdżka rowerowa z piłkarkami ręcznymi i koszykarzami w Kielcach

Przejażdżka rowerowa z piłkarkami ręcznymi i koszykarzami w Kielcach

Dachowanie w Radomiu. Kierowca w szpitalu [ZDJĘCIA]

Dachowanie w Radomiu. Kierowca w szpitalu [ZDJĘCIA]

Polecamy

Puchar Tymbarku. W Lubartowie poznamy najlepsze drużyny w województwie lubelskim

Puchar Tymbarku. W Lubartowie poznamy najlepsze drużyny w województwie lubelskim

Mubi Dub it Tuning Festival 2024. Program, bilety, atrakcje

Mubi Dub it Tuning Festival 2024. Program, bilety, atrakcje

Dzieci weszły na posesję sąsiada i wypuściły owczarki. 11-latek dotkliwie pogryziony

Dzieci weszły na posesję sąsiada i wypuściły owczarki. 11-latek dotkliwie pogryziony