MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tłuste czerwone mięso przyrządzone na grillu jest...
fot. freepik

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy grill podnosi cholesterol?

Tłuste czerwone mięso przyrządzone na grillu jest niewątpliwie pyszne, jednak nie jest to dobry wybór dla osób, które borykają się z wysokim poziomem cholesterolu. Taki typ grillowanego jedzenia powoduje, że wzrasta cholesterol LDL, czyli ten „zły cholesterol”, co z kolei przyczynia się do zwiększonego ryzyka wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych. Należy zachować umiar w grillowaniu i wybierać raczej chudsze mięso i warzywa.

Zobacz również

Gruzini zaczęli jak ze snów. Dobre złego początki. Skrót meczu Hiszpania - Gruzja

Gruzini zaczęli jak ze snów. Dobre złego początki. Skrót meczu Hiszpania - Gruzja

Bieg przełajowy Vladislavia Cross 2024 - etap 3. we Włocławku. Zdjęcia, wideo

Bieg przełajowy Vladislavia Cross 2024 - etap 3. we Włocławku. Zdjęcia, wideo

Polecamy

Gmina Wierzbica. Przed nami  piknik motoryzacyjny "Bezpieczne Wakacje"

Gmina Wierzbica. Przed nami piknik motoryzacyjny "Bezpieczne Wakacje"

Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

HIT DNIA
Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę