MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak wynika z badań przeprowadzonych przez naukowców z...
fot. airborne77/123rf

5 produktów, które mogą powodować raka. Nie powinno się ich mieć w swojej diecie. Te grupy pokarmów sprzyjąją powstawaniu nowotworów

Produkty zawierające cukier

Jak wynika z badań przeprowadzonych przez naukowców z Sorbonne Paris Nord University, spożycie cukru wiąże się z wyższym ryzykiem zachorowania na raka. Wynika to m.in. z tego, że wraz ze spożyciem cukru, wzrasta możliwość wystąpienia otyłości i zachorowania na cukrzycę typu 2.

Zarówno cukrzyca, jak i otyłość, sprzyjają występowaniu stanów zapalnych i stresowi oksydacyjnemu. a to może zwiększyć ryzyko wystąpienia niektórych rodzajów raka. Cukrzyca typu 2 sprzyja rozwojowi m.in. raka jajnika, nowotworów piersi i macicy.

Zobacz również

Kaczyński na Podlasiu: Zmiana ugrupowania po wyborach, to oszukiwanie obywateli

Kaczyński na Podlasiu: Zmiana ugrupowania po wyborach, to oszukiwanie obywateli

Jakie są najwyższe i najniższe emerytury na Opolszczyźnie? Różnice są ogromne!

Jakie są najwyższe i najniższe emerytury na Opolszczyźnie? Różnice są ogromne!

Polecamy

Noc Muzeów w Chełmie. To jedyna taka noc w roku

Noc Muzeów w Chełmie. To jedyna taka noc w roku

„Byłam w zakonie i wiem, jak tam jest”. Szczera rozmowa z byłą zakonnicą

ROZMOWA
„Byłam w zakonie i wiem, jak tam jest”. Szczera rozmowa z byłą zakonnicą

To dlatego po odchudzaniu dopada cię  „efektu joje”.  Winny jest ten czynnik

To dlatego po odchudzaniu dopada cię „efektu joje”. Winny jest ten czynnik